Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Apple na tiskové konferenci WWDC24 představil novinky, mezi nimi je i nová umělá inteligence

Apple na tiskové konferenci WWDC24 představil novinky, mezi nimi je i nová umělá inteligence

11.6.2024 16:34, AAPL, BAAAAPL

Americká technologická společnost Apple představila v rámci každoroční konference pro vývojáře řadu novinek, mezi nimi je například nová umělá inteligence, kterou společnost nazývá Apple Intelligence.

Apple na své tradiční týdenní konferenci pro vývojáře odprezentoval vysoký počet novinek, na které se uživatelé nakousnutého jablka mohou těšit. Mezi ně patří nová umělá inteligence, kterou společnost nazývá „Apple Intelligence“. Společnost rovněž oznámila spolupráci s OpenAI a nový iOS 18.

Komentář analytiků

Analytik ze společnosti KeyBank Capital Markets uvedl: „Událost bude pravděpodobně vnímána jako zklamání, a to především z důvodu toho, že softwarové novinky nejsou přesvědčivé natolik, aby běžný spotřebitel si pořídil nové zařízení“.  

Samik Chatterjee z JPMorgan komentoval konferenci následovně: „Zveřejnění nových AI funkcí pro Mac, iPads a iPhone podpoří aktualizaci softwarů napříč jednotlivými zařízeními.“

Analytik ze společnosti Vital Knowledge uvedl: „Koncentrace veřejnosti na AI bude mít krátkodobě za následek větší volatilitu na akciích společnosti, nicméně v dlouhém období bude cena akcií záležet na prodejích iPhone, které můžou profitovat z AI“.

Vzhledem ke spekulacím o spolupráci mezi AI a společností Apple se akcionáři společnosti Google obávali o možný negativní vliv na cenu akcií společnosti Google. Analytik ze společnosti Morgan Stanley uvedl: „Současná umělá inteligence od společnosti Apple by neměla mít významný vliv na široko-rozsáhlé vyhledávání a přičemž Apple plánuje přidat podporu pro další modely umělé inteligence, což podle nás ponechává otevřené dveře pro Google Gemini.“

Akcie Apple (AAPL) dnes na newyorské burze zaznamenává růst o 4,00 % na 200,88 USD. Akcie společnosti lze nakoupit rovněž na RM-SYSTÉMU, a to pod tickerem BAAAAPL. Dnes akcie posilují o 0,56 % na 4500,0 Kč.  

Zdroj: Bloomberg


Jakub Němec
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,3751025,72790
USD22,7759824,04002
GBP28,7759830,37302
CHF25,3291326,73487
PLN5,657705,97170

Kompletní informace zde