Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Karo Leather potvrdilo celoroční i střednědobý výhled, oznámilo předzásobení (+komentář analytika)

Karo Leather potvrdilo celoroční i střednědobý výhled, oznámilo předzásobení (+komentář analytika)

17.10.2024 08:58, BAAKARIN

Český zpracovatel kůží Karo Leather ve zprávě z včerejšího večera potvrdil celoroční i střednědobý výhled a oznámil předzásobení se surovými kůžemi za zdroje od ovládajících akcionářů. Zprávu hodnotíme převážně pozitivně.

Třídící linka v klíčovém závodu v Brtnici, zdroj: Karo Leather

Třídící linka v klíčovém závodu v Brtnici, zdroj: Karo Leather

Potvrzení výhledů

Karo aktualizovalo výhled na roky 2024, 2025 na klíčových úrovních hrubého provozního zisku EBITDA a čistého zisku a potvrdilo střednědobé ambice dosáhnout roční produkce 1,7 mil. m2 a EBITDA až 270 mil Kč.

Nižší úroveň tržeb reflektuje již s výsledky za 1H komunikovanou poptávku zákazníků po levnějších kůžích, ovšem bez dopadu na marži společnosti, která přes nižší cenu vstupů i výstupu zůstává na podobné úrovni.

Aktualizovaný výhled Karo Leather, zdroj: Karo Leather

Aktualizovaný výhled Karo Leather, zdroj: Karo Leather

Předzásobení se a půjčka od ovládajících akcionářů

Společnost zároveň oznámila plán předzásobit se surovými kůžemi ve stavu wet blue v hodnotě až 1,8 mil. USD. Ten bude financován bezúročnou půjčkou od zakladatele Pavla Klvani a finančního ředitele Jakuba Hemerky, kteří postupně prodají investičnímu fondu Czegg Ventures ze skupiny Starteepo, která s nimi jako akcionář jedná ve shodě, až 290 tis. akcií za celkovou kupní cenu 42,05 mil. CZK (při ceně 145 CZK za 1 akcii).

„S kolegou jsme k tomuto kroku přistoupili, jelikož se pro KARO naskytla možnost nákupu neselektovaného materiálu z Brazílie s výraznou slevou. Doposud objednáváme materiál Wet blue po jednotlivých kontejnerech, což je z pohledu cash flow výhodné, ale bohužel to nepřináší takovou flexibilitu v selekci jednotlivých kůží pro jednotlivé produkty, a také nemůžeme využívat množstevních slev u dodavatelů. Díky této transakci si zajistíme pracovní kapitál a skladové zásoby, které nám v příštím roce zajistí naplnění našeho cíle 130 milionů korun na úrovni provozního zisku EBITDA a 60 milionů korun na úrovni čistého zisku,“ vysvětlil transakci Jakub Hemerka s tím, že v roce 2025 očekává splacení z provozního cash flow a opětovný nákup od fondu.

Komentář analytika

„Potvrzení výhledu na nejbližší roky a střednědobých ambic je bezesporu pozitivní zprávou, která reflektuje úspěšné spuštění závodu v Brtnici a potvrzuje i investiční tezi naší analýzy z května s cílovou cenou 200 Kč na akcii,“ uvedl analytik Fio banky Jan Tománek.

„Oznámené předzásobení surovým materiálem ukazuje na posun ve vertikální integraci a větší flexibilitu při nákupech materiálu po vzoru italské konkurence. Zároveň však indikuje, že společnost prostředky z vyplacených dotací směřovala spíše do pracovního kapitálu než na snížení dluhu. Na nadcházejícím START day 5. až 6. listopadu tak naše dotazy budou směřovat k výši zásob a čistého dluhu, které doposud společnost reportovala jen jednou ročně,“ dodal Tománek.

Akcie Karo Leather

Akcie Karo Leather (BAAKARIN) včera na pražské burze i RM-SYSTÉMu uzavřely na 148 Kč.

Zdroj: Karo Leather


Jan Tománek, Fio banka, a.s.

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5551125,91789
USD22,6961923,95581
GBP29,4857931,12221
CHF26,2369427,69306
PLN5,689616,00539

Kompletní informace zde